torsdag 4 september 2008

Snurrigt


Absolut inte bra kan jag tänka mig. Satte igång och måla på morgonen det som var kvar. Jag tycker det är kul att måla med lackfärg. Enkelt att måla med. Men att börja utan glasögon var väl ingen hit. Som tur var hade jag köpt lacknafta, annars hade jag nog mer liknat "lilla gubben".

Nu står en del på torkning på balkongen, plus att jag har tvärdrag - men det luktar så jag nästan känner mig lite snurrig.

Nu återstår tvätten, men det är ju ganska roligt att få det tvättat. Har man en fin tvättstuga så går det ju otroligt fort.

Blev uppdaterad ang Blå Lagunen och det övriga kroppshåret *s* Nej, inget svinto blev det. En otrolig upplevelse fick jag berättat och idag skulle de rida hästar...

Vad jag inte gillar är sopsortering!!!! Fan vad det är äckligt. Jag tömmer varje dag men kompostsoporna är ju bara för äckliga - flugor så fort det ligger en liten gurkbit och så lukten. När jag flyttade hit så tyckte jag att det fungerade jättebra, men då luktade det inget? Varför stinker det nu då? Jag avskyr dofter så nu ska jag ta ett röj och skura ur ordentligt. Jag har ett jättebra tips för "bananflugor" som fungerar.

Man tar en liten burk eller något och häller lite vatten i. Fyller på med äppelvinäger och så en droppe diskmedel så ytspänningen går bort. Garanterat påfylld efter dagens slut om man nu har fått de små kräken. De dör som flugor, sjunker till botten.

I eftermiddag kväll ska jag till mitt favoritställe och jobba, det ska bli kul. Det är dementa som bor där och jag kan inte förklara vad givande och roligt det är att jobba med dem. Att få dem att skratta och må bra och alla tosigheter som blir. Ramsor, sånger och att prata med dem ger så mycket och det är fantastiskt att fått prova på detta att jobba med människor. Ni som har någon anhörig på hem och där tiden inte räcker till att besöka dem har jag ett väldigt hett tips. Skicka kort! Om ni visste vad vi läser gamla kort och då mest födelsedagskort som är gamla. Det gör inte så mycket att de är gamla eftersom de glömmer att man tittat/läst förut. Men jag lovar att de få kort som finns är uppskattade. Så om du nu inte har tid att besöka, så skicka ett kort för det är guld värt - lovar!

Ha en bra dag!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ha en bra dag själv!

Och Tack för knepet för att fånga in bananflugorna. Det skall jag genast prova hemma så slipper jag kanske ha all frukt i kylskåpet. :-)

Snurra lugnt!

Kram

/PP

Anonym sa...

Läste ett annat tips från tanten som är med i "Rent Hus" - hon sa ett glas med öl och så platsfilm med små hål i över. Då skulle de också dö som...öh, flugor. ;-)

Woman soup sa...

PP - roligt att ha dig här. KRAM!

Hurryville - De tanterna är ju underbara. Helst hon med bakterieodlingarna *s*