torsdag 12 mars 2009

Hare eller Kanin - inte så pjåkigt


Witch har alltid massa roliga inlägg på sin blogg och nyfiken som jag är så ville jag ju veta vilket djur jag är? Hare eller kanin blev det och det är väl helt ok. Men vad som slog min första tanke på det Kinesiska tecknet som betyder hare är att det mer fick mina tankar till det sjuka hus jag en gång ägde där avloppet inte fungerade under huset.... Nu är jag långt ifrån positivt tänkande...


Haren är född under ett mycket bra och lyckosamt tecken. Deras tecken är emblemet för långt liv och de besitter månens makt. De är väldigt känsliga för skönhet. De är graciösa och lent talande. Harar är diplomater och fredsmäklare. De gillar en lugn skön kväll hemma. De är reserverade och artistiskt lagda. De har lätt för att lära. De har väldiga humörs svängningar.
Harar är framgångsrika inom ekonomi och hittar ofta fynd. De kanske verkar som om de inte bryr sig om saker men under ytan är de målmedvetna och vet vad de vill. De arbetar hårt för det även om de inte alltid visar det.
Harar är väluppfostrade och använder inte fula ord eller talar illa om folk. Även om harar kan förefalla slöa är det inte det, de är istället försiktiga. De läser allt det finstilta innan de skriver under något. Harar är förstående, bryr sig om, varma, vänliga och lätta att umgås med. De vet hur man skall slappna av.
När alla andra irrar omkring som yra höns påminner haren dig om att det faktiskt kommer en dag i morgon med. Deras motto kan vara " lev och lev väl". En hare skulle aldrig skämma ut dig inför publik och de vet hur man skall skydda andra från att tappa ansikte. De förstår dina känslor och försöker att skydda dem. För detta är de omtyckta.
Harar får få fiender och hamnar sällan i trubbel. Ingen annan är mer förstående än en hare. Harar ger dig all den sympati som du behöver. Kom bara ihåg att inte be dem utkämpa några krig för dig. Om det blir för tufft för haren, hoppar den gärna av. De kan inte stå ut med lidande och misär. Harar är experter på att lämnar över svårigheter på andra. När de är för hotade är de oberäkneliga. Om du pressar dem för mycket kommer de helt enkelt att göra slut med dig! Harar är inte födda till att vara krigare. De har sitt eget sätt som är effektivt för dem. Med deras goda omdöme vet de hur de skall ta hand om sig själva. De skyddar sin egen omgivning till vilken kostnad som helst. Harar är goda underhållare och värdar. De har goda ord att säga om alla i sin omgivning. Även om de ofta vet mer än de säger är de diskreta. Vad som än händer en hare så landar den på sina fötter. De undviker lätt hinder i deras väg. Harar litar på sig själva och är rofyllda.
Berömda harar: Rudolph Nureyev, Orson Welles, Einstein

3 kommentarer:

Anonym sa...

Möjligt att du är långt i från p.t, men du TÄNKER iaf... mer än de flesta.
Jag är get.

Anonym sa...

Hmmm, kommentarern ville inte berätta att det var jag, JenJen... ovan, alltså.. hej..

Woman soup sa...

JenJen get är väl inte så tokigt heller (god ost blir det ju) Vi tänker ju mest hela tiden...och det är ett helvete att låta bli ibland när man tänker fel *s*