måndag 17 augusti 2009

Mandelskorpor


Har jag aldrig bakat så då är det ju lämpligt när man behöver läsa som mest.... Det är otroligt vad man kan komma på för att inte fokusera på läsningen. De blev i alla fall goda, men jag skulle nog ha hackat mandeln. Nu ska jag fortsätta att läsa och med ett trevligt besök just så går det nog lättare. En dag kvar till tentorna....

4 kommentarer:

Sagosessan sa...

Har bakat skorpor en gång i mitt liv, och sannolikheten att det händer igen är nog i det närmsta minimal. Tog ju hur lång tid som helst i ugnen, och ändå blev de inte sådär spröda som jag ville (=döbakade).

Dina ser dock smaskiga ut! Någon italiensk variant eftersom du har mandel i?

Skorpkram!

Anonym sa...

Hur lätta som helst och det tar inte lång tid.

Rör 100 g smör med 1 dl strösocker. Rör ner 2 ägg (ett i taget). 1 tsk bakpulver, 2 tsk vaniljsocker, och 3 1/2 dl vetemjöl. Jag tar också kardemummakärnor i. Ta bort skal på mandeln och hacka ca 1 dl.

Gör tre längder på en långpanna och grädda i 10-15 min 200 grader.

Ta ut och skär skorporna lite på snedden. Sätt tillbaka i ugnen i eftervärmen tills värmen är slut där.

Sedan är det bara att fika på =))

Sagosessan sa...

Låter SÅ gott! Tror banne mig jag ska överraska mig själv och göra skorpor en gång till i livet :-)

Tack!

hondjuret sa...

Tror du man m å s t e ta bort skalen på mandeln? *lat*
Skall absolut testa!!!