torsdag 14 januari 2010

Pulshöjare

Gunnar Axén (M), ordförande i riksdagens socialförsäkringsutskott, tror inte att det finns en koppling mellan självmord bland psykiskt sjuka och sjukförsäkringsreglerna.

– Kvinnan i reportaget har varit vid psykisk ohälsa en längre tid och blir upprörd över ett brev från Försäkringskassan. Men huruvida det är brevet eller inte som är den utlösande faktorn kan ingen veta egentligen. Jag tror man ska vara väldigt försiktig när man speglar den här frågan, eftersom det skapar en onödig oro hos människor, säger han och fortsätter...

Fy fan vad man blir illa till mods när man sett Uppdrag gransknings program om Försäkringskassan. Men alla som läser denna blogg vet ju min ställning till FK och man kan ju bara konstatera att myndigheten i sig gör människor sjuka. Undrar hur många som dött av hjärtinfarkt över deras brev. Man behöver inte vara psykisk sjuk för att bli skogstokig och fatta fel beslut. Varför är de, de mest hotade tjänstemännen? Lätt som en plätt att förstå efter att ha sett programmet. Omänskligt, paragrafryttare som bara bajsar ord och som borde ta sig en funderare varför de arbetar där.

Soppmor kunde spara miljoner åt staten om de bara ville ta till sig informationen....

2 kommentarer:

Anonym sa...

Är det bara jag som uppfattar att Josefsson har blivit mycket försiktigare i sina frågor gentemot politikerna ? Vad hände egentligen efter det där programmet med den cancersjuka kvinnan som ställdes mot Husmark ?

Anonym sa...

I will not approve on it. I regard as precise post. Particularly the appellation attracted me to review the sound story.